• 1
  • 2
  • 3
Joi, 10 Octombrie 2013 06:07

Doi dintre leii care i-au aparţinut lui Nuţu Cămătaru, duşi la Parcul Zoologic de lângă Galaţi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei doi lei, un mascul şi o femelă, au fost aduşi de la Grădina Zoologică de la Bucov pentru că la Galaţi animalele pot fi găzduite în condiţii optime şi pe timp de iarnă, urmând ca, cel mai probabil, în cursul zilei de joi să fie aduşi şi ceilalţi doi lei.

"Este vorba despre un mascul de zece ani şi o femelă de şapte ani, care au fost aduşi de la Bucov la Grădina Zoologocă din Galaţi. Animalele au fost tranchilizate înainte de a fi transportate pentru a nu exista probleme pe perioada transportului", a declarat purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei.

Aceeaşi sursă a mai declarat că alţi doi lei care i-au aparţinut lui Nuţu Cămătaru vor ajunge în acelaşi parc zoologic, cel mai probabil, în cursul zilei de joi.

Grădina Zoologică de la Gârboavele, de lângă municipiul Galaţi, este recent renovată şi modernizată în baza unui proiect cu finanţare din fonduri europene, astfel că cei patru lei vor sta în această iarnă în cuşti încălzite şi prevăzute cu loc de plimbare.

Animalele nu vor putea fi însă vizitate, Grădina Zoologică fiind închisă pentru public până în primăvara anului viitor.

Cei patru lei - doi adulţi şi puii lor -, precum şi doi urşi, au fost ridicaţi de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru la 27 februarie, deoarece erau deţinuţi fără autorizaţie. De la reşedinţa interlopului aflat în arest, animalele au fost transportate la Grădina Zoologică Bucov, de lângă Ploieşti, de către Garda de Mediu, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Fundaţia Vier Pfoten.

Grădina Zoologică Bucov a preluat animalele pentru 45 de zile, termen care expira la 12 aprilie, însă Vier Pfoten îşi anunţase de la început intenţia să mute leii la rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud, lucru care nu s-a întâmplat deoarece, conform legislaţiei române, nu era clar cine este proprietarul animalelor.

Pentru scoaterea din ţară a animalelor, este însă nevoie de acordul proprietarului, iar în cazul de faţă nu se ştie cine este acesta, conform legii, potrivit informaţii furnizate de Vier Pfoten şi Garda Naţională de Mediu (GNM). Animalele erau deţinute ilegal pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, însă ele nu au fost confiscate, ci luate în custodie de Garda de Mediu, ANSVSA şi Vier Pfoten pe durata transportului la Zoo Bucov, iar apoi de către Grădina Zoologică.

Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii", fiind acuzaţi de procurorii DIICOT de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Ion şi Vasile Balint şi alţi membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

Doi dintre cei patru lei care i-au aparţinut lui Ion Balint, cunoscut sub numele de Nuţu Cămătaru, au ajuns la Parcul Zoologic din Pădurea Gârboavele, aflată lângă municipiul Galaţi, felinele urmând să fie găzduite aici până când se va clarifica situaţia privind proprietarul acestora.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: