• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Miercuri, 09 Octombrie 2013 06:17

Fostul sef al Garzii de Mediu Calarasi, trimis in judecata pentru o mita de 140.000 euro

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit DNA, in perioada august-septembrie 2013, ofiterul IPJ a cerut de la administratorul unui grup de firme cu activitati agricole, in doua transe, suma de 140.000 de euro pentru a interveni pe langa directorul executiv adjunct al Agentiei pentru plati si Interventie in Agricultura Calarasi (APIA), asupra caruia se lauda ca are influenta si il poate determina sa lucreze in favoarea grupului de firme.

Astfel, in schimbul mitei, APIA ar fi anulat incasarea ilegala de catre grupul de firme a 5 milioane de euro sub forma de subventii in perioada 2007-2011. Mai mult, APIA ar fi eliberat trei adeverinte din care sa rezulte ca aceste firme nu au debite ajutand in acest mod la obtinerea unui credit bancar de 920.000 de euro.

Procurorii DNA sustin ca toate aceste demersuri au fost facute cu ajutorul sefului Garzii de Mediu Calarasi. Sumele de bani primite drept mita urmau a fi impartite intre Vasile Gidea, Stelica Tanase si persoana intermediara.

La data de 13 septembrie 2013, Curtea de Apel Bucuresti, la cererea procurorilor, a dispus arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a inculpatilor Tanase Stelica si Gidea Vasile.

Fostul sef al Garzii de Mediu Calarasi, Vasile Gidea, si fostul ofiter IPJ Calarasi, Stelica Tanase, au fost trimisi in judecata de DNA pentru trafic de influenta si complicitate la dare de mita. Cei doi se afla, la ora actuala, in arest preventiv.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55