• 1
  • 2
  • 3
Joi, 03 Octombrie 2013 11:41

IKEA a început să vândă panouri solare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un panou solar poate fi achizitionat pentru 9.200 de dolari, preţ care include şi instalarea. Panourile sunt realizate de compania chineză de energie solară Hanergy, scrie Wall-Street.ro.

Produsele vor fi disponibile în toate cele 18 magazine IKEA din Marea Britanie în următoarele luni.

“Pentru un consumator britanic de rând, investiţia într-un astfel de panou solar ar trebui să se amortizeze în circa şapte ani”, a declarat Steve Howard din cadrul IKEA.

Acesta a explicat că Marea Britanie a fost aleasă că piață de test întrucât guvernul sponsorizează folosirea panourilor solare, permițând deținătorilor să vândă surplusul de energie electrică. Reprezentantul IKEA a mai spus că retailerul intenționează să extindă vânzările și în alte țări.

Până la finalul anului trecut IKEA a instalat 250.000 de panouri solare pe propriile clădiri și a pus în funcțiune 83 de turbine eoliene. În plus, își propune să devină o companie care să se susțină singură din punct de vedere energetic până în anul 2020.

Retailerul suedez IKEA pune accent pe energia alternativă şi a început să vândă panouri solare în magazinele din Marea Britanie, scrie Mashable.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: