• Ned 2020 Web
Joi, 03 Octombrie 2013 11:25

Se anunta noi proteste fata de proiectul Rosia Montana. Vezi ziua si traseul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


De data aceasta, potrivit anunțului, mulțimea se va aduna în cartierul Militari, pe strada Roșia Montană, în apropiere de stația de metrou Gorjului. De aici, protestatarii vor pleca în marș spre centrul Bucureștiului. Pe drum, mulțimea va trece și prin dreptul palatului Cotroceni.

"Duminică ne strângem la 16:00 pe strada Roșia Montană colț cu Dezrobirii (la 400 m de Metrou Gorjului - M3). Plecăm pe traseul Iuliu Maniu - Cotroceni - Universitate la ora 17:00. După 20:00 ne dăm întâlnire în Piața Universității cu toți cei ce nu au putut ajunge pe traseu din motive obiective. Facem o poza de grup, iar ca sa dăm bine în poză recomandăm să venim îmbrăcați în culorile campaniei: rosu/verde/alb", este mesajul postat pe pagina oficiala a protestelor împotriva proiectului Roșia Montană.

Într-un alt mesaj postat pe Internet, participanților la miting li se reamintesc, pe puncte, mesajele care trebuie transmise.

"Duminică 6 octombrie continuăm obiceiul sănătos al duminicii petrecute în familie in spirit civic. Plecăm de pe Strada Roșia Montana din București (colț cu Dezrobirii) și mergem până în Piața Universității. Pe traseu ne oprim și la Palatul Cotroceni.

Suntem solidari în a revendica următoarele:

1) Parlamentari, spuneți "NU" proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceți mineritul pe baza de cianura în România.
2) Guvernanți, respingeți urgent acordul de mediu.
3) Victor Ponta, Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si Gheorghe Dutu - asumati-va raspunderea si demisionati. Vrem sa fiti si anchetati.
4) Ministerul Culturii - cereti ca Rosia Montana sa fie inscrisa in patrimoniul UNESCO", se arata in mesajul afisat pe reteaua sociala.

Administratorii contului de Facebook au anunțat și cum au fost alese traseele protestelor.

"Am făcut un rapid un experiment de democrație directă în era Facebook și am ales să votăm traseul marșului de duminica. Am ținut cont de două mari criterii: cat de dens populate sunt zonele prin care trecem (blocuri comuniste, da!) și instituțiile cheie ale statului prezente pe traseu sau locurile simbol", este o alta postare pe Facebook.

Cei nemulțumiți de eventualitatea aprobării proiectului de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană au anunțat pe Facebook că duminică, 6 octombrie, va fi organizat un nou protest la București.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: