• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 23 Septembrie 2013 06:23

În 30 de ani, carbonul eliberat de omenire va declanșa încălzirea catastrofală a Pământului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omenirea a ars deja mai mult de jumătate din cantitatea de combustibil fosil care poate fi consumată până când nivelul catastrofal al încălzirii globale să nu mai poată fi evitat, au calculat oamenii de știinta.

Ei avertizează că suntem pe un drum care va face să depășim limita suportabilității Pământului în numai 30 de ani, arată The Independent.

Oamenii de știință estimează că dacă vrem ca încălzirea globala să rămâna sub nivelul crucial de 2 grade Celsius, dincolo de care consecințele schimbărilor climatice se așteapta sa fie tot mai devastatoare, cantitatea totală de carbon ars de când a început revoluția industrială nu trebuie să depășească un trilion de tone.

Asta deoarece CO2 poate să rămână în atmosferă pentru mai mult de 200 de ani, dând efectului de sera un efect cumulativ. Oamenii de știință au calculat că omenirea a ars, în ultimii 300, aproximativ 570 miliarde de tone, adică aproape 57% din cantitate.

Cu toate astea, nu ne rămân încă 300 de ani ci doar 30, deoarece creșterea economica în țările în curs de dezvoltare va face ca celelalte 430 miliarde de tone să fie arse într-un ritm accelerat până în 2040, dacă nu vor fi luate măsuri drastice de a micșora emisiile de carbon.

Deși cifrele pot să difere, aceste date vor fi publicate săptămâna viitoare de Consiliul interguvernamental pentru schimbarea climei, condus de Organizația Națiunilor Unite.

Publicarea raportului vine la cinci luni de când concentrația de carbon în atmosfera a depășit nivelul simbolic de 400 particule la milion, pentru prima oara în 5 milioane de ani.

Experții pun această creștere pe seama emisiilor din China și India, țări care încă se bazează mult pe cărbune pentru a-și asigura nevoile de energie, dar spun că și alți factori pot fi de vină, cum ar fi reducerea absorției de către păduri și plante.


Experții au calculat că omenirea a ars în ultimi 300 de ani 570 miliarde de tone de carbon, ceea ce face ca punctul în care Pământul nu va mai putea suporta este la numai 30 de ani distanță.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: