• Ned 2020 Web
Joi, 19 Septembrie 2013 06:01

Militanţi Greenpeace escaladează o platformă a Gazprom din Arctica

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paza de coastă rusă a interceptat o barcă pneumatică a Greenpeace care se îndrepta spre platforma petrolieră Prirazlomnaia din Marea Peciora, în zona rusească a Arcticii, a precizat ONG-ul într-un comunicat.

Doi militanţi au fost arestaţi, în timp ce alţi doi, la bordul unei alte bărci, au reuşit să ajungă pe platformă, unde s-au legat cu corzi.

"Gazprom intenţionează să lanseze producţia pe platforma Prirazlomanaia în primul trimestru al lui 2014, creând riscul unei maree negre într-o zonă în care există trei rezervaţii naturale protejate de legea rusă", explică asociaţia.

Potrivit acesteia, Gazprom va deveni astfel "prima companie care produce petrol în apele îngheţate ale regiunii".

ONG-ul a desfăşurat deja în august 2012 o campanie împotriva acestei platforme pentru a denunţa pericolele pe care aceasta le reprezintă pentru Arctica. Şase militanţi au escaladat-o, după care Greenpeace a interceptat, trei zile mai târziu, un vapor ce transporta angajaţi.

Rusia a făcut din dezvoltarea Arcticii, o imensă zonă bogată în hidrocarburi, care nu a fost exploatată până în prezent, o prioritate strategică.

Greenpeace acuză marile companii occidentale că vor să lucreze în Rusia pentru a profita de normele de mediu mai laxe, decât în propriile ţări.

Doi militanţi Greenpeace au reuşit să escaladeze, miercuri, o platformă a gigantului rus Gazprom din Arctica pentru a protesta faţă de proiectele de foraj petrolier din această regiune cu rezerve foarte râvnite, iar alţi doi militanţi au fost arestaţi, a anunţat organizaţia.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: