• 1
  • 2
  • 3
Luni, 16 Septembrie 2013 05:38

Cum să-ţi faci propria grădină pe balcon

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Totul a început din pasiunea pentru gătit. Îmi placea ideea de a avea verdeţuri proaspete pe care să le pun în mâncare. Din păcate locuiam într-un apartament care stătea numai la umbră, şi nu prea creştea mai nimic. Dupa ce m-am mutat, am umplut balconul de plante, şi acum găsesc mereu acolo pătrunjel, busuioc şi mentă proaspătă. 

De cât timp menţineţi o adevărată grădină vie în balcon şi care sunt plantele pe care le cultivaţi acolo?

 E al patrulea an în care cresc plante în ghiveci, însa pe balcon, acum este al treilea sezon. Anul acesta am micşorat numărul plantelor, am fost ceva mai practic şi am pus doar ce a crescut mai uşor. Acum am pătrunjel, busuioc, mentă, ardei iute, roşii, căpşuni şi frăguţe. 

 Ce alte plante ar putea fi crescute pe balcon? Se pot creşte legume sau fructe şi în interiorul casei sau doar pe balcon?

În funcţie de spaţiu şi lumină, se poate creşte cam orice. În anii trecuţi am încercat şi castraveţi cornichon, roşii de dimensiuni normale, usturoi, ceapă, morcovi, ridichii, căpşuni atârnătoare, salată verde. Se pot creşte oriunde în casă, atâta timp cât există ceva lumină de la soare. În principiu, la pervaz este ok, dar depinde şi de plantele alese. De exemplu, cele care stau şi cresc bine la umbră, pot creşte oriunde în casă.

Citiți interviul integral în revista Infomediu Europa. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.


....Interviu cu Daniel Ştefan, grădinar de balcon


 Aveţi un site pe internet (gradinadepebalcon.blogspot.ro) unde prezentaţi publicului larg, sau cel puţin persoanelor interesate, propria dumneavoastră „grădină” din balconul apartamentului în care locuiţi. Ce v-a motivat să valorificaţi balconul pentru a cultiva diferite ierburi, legume şi chiar fructe?

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55