• 1
  • 2
  • 3
Luni, 16 Septembrie 2013 05:21

VIDEO 10.000 de oameni au ieşit în stradă duminică seară și au protestat față de proiectul Roșia Montană

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Protestatarii au scandat "Roşia Montană nu e de pomană", "Uniţi, salvăm Roşia Montană" şi au avut pancarte pe care scria "Soarta Roşiei Montana = Soarta României", "Mă voi lega cu lanţuri de 24 de karate", "Victoraş! Ai grijă de copilaş ... Gabriel", "Iubim natură / Preţuim cultura / Respectăm scriptura / Salvăm Roşia Montană", "Nu vrem Chevrom, nu vrem RMGC, vrem să ne lăsaţi în pace". "Pe pământul românesc, nu vreau să mă otrăvesc". 

Manifestanţii care au continuat protestul la Universitate au scandat, ca şi în serile trecute, "Uniţi, salvăm Roşia Montană", au făcut zgomot cu peturi umplute cu pietricele pe care le-au lovit între ele sau de asfalt, au cântat, iar unii au încins o horă, având la gât steaguri tricolore.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Manifestanţii au continuat duminică seară să protesteze la Universitate, locul în care de cincisprezece zile se adună să ceară retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: