Imprimă această pagină
Joi, 12 Septembrie 2013 05:20

Comoara eco din ape

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul este cel mai mare obiectiv artificial subacvatic din lume şi face parte din cadrul unui program de promovare a Mexicului şi a Rivierei Maya. Este format din peste 400 de sculpturi originale, în mărime naturală, toate fiind incluse în aria protejată a Parcului Naţional Marin al Peninsulei Yucatán. Proiectul a fost realizat cu scopul de a proteja bariera mexicană de corali care se află de ani buni în pericol, atât din cauza schimbărilor climatice, cât şi din cauza impactului pe care îl au cele câteva sute de mii de turişti care vin în fiecare an la Cancún pentru a face scufundari.

 

Artistul care a pus bazele proiectului, Jason de Caires Taylor, oferă o vedere contemporană și culturală a evoluţiei civilizaţiei Maya de-a lungul anilor. Cele 400 de statui sunt amplasate la o adâncime de 3-6 metri în mijlocul unui recif natural şi sunt organizate pe diferite „săli”.

 Citiți în revista Infomediu Europa mai multe despre acest muzeu inedit. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Marea Caraibilor, situată la extremitatea vestică a Oceanului Atlantic, este una dintre zonele preferate ale iubitorilor de scufundări. Faptul că aici se află una dintre cele mai frumoase şi limpezi ape din lume, cu binecunoscutele insule Caraibe, nu este singurul motiv. Muzeul subacvatic din Cancún, înfiinţat în 2009, a devenit o atracţie de neratat pentru turiştii care îşi petrec vacanţa aici.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46