Imprimă această pagină
Luni, 09 Septembrie 2013 22:00

Un grătar pentru „liliecii carnivori”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astfel, profesorul David Wilson, din Statele Unite, s-a gândit să găsească o alternativă ecologică. El a inventat grătarul care funcţionează pe baza energiei solare atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.

Grătare care funcţionează pe baza energiei captate de panourile solare au existat şi înainte, dar acestea nu erau foarte practice întrucât, atunci când soarele se ascundea în nori, prepararea mâncării era imposibilă.

Invenţia lui Wilson reuşeşte să capteze energia solară pentru o perioadă mai îndelungată. Astfel, timp de 25 de ore, ai posibilitatea să pregăteşti oricând vrei un grătar la 450°F fără să-ţi faci griji că soarele va intra în nori.

Citiți în revista Infomediu Europa despre modul în care funcționează acest aparat. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

 

Ieşirea la un grătar este una dintre modalităţile preferate ale multor persoane de a-şi petrece sfârşitul de săptămână, însă această practică nu este tocmai benefică pentru mediul înconjurător. Unul dintre motive este folosirea comustibililor precum cărbunele, lemnul sau propanul fiindcă emisiile date de aceştia contribuie la scăderea calităţii aerului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46