• Ned 2020 Web
Luni, 09 Septembrie 2013 21:33

Vom avea soare din baterii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Găsirea unor modalităţi de stocare a enerigiei solare şi eoliene este cheia menţinerii unei surse constante de energie. Însă, specialiştii spun că este foarte greu să dezvolţi un acumulator care să stocheze energie la o scară mare, şi pe o perioadă mai îndelungată, necesară pentru a echilibra cererea şi oferta de pe reţeaua naţională. Asta deoarece sistemul de stocare a energiei care se aplică bateriilor obişnuite este dificil de pus în practică în cazul unei tehnologii de asemenea dimensiuni. Scopul proiectului este tocmai testarea unor noi metode de stocare pe o perioadă mai mare de timp a energiei regenerabile.

Specialiştii speră că bateria care urmează să fie construită în Leighton Buzzard va transforma modul de funcţionare al rețelei de electricitate a Marii Britanii și va stimula consumul energiei regenerabile. Proiectul  costă 18,7 milioane de lire, iar bateria va avea o capacitate de stocare de 6 megawatti pentru a absorbi şi elibera energia necesară satisfacerii cerințelor din rețea. Bateria va fi supusă testelor în următorii câţiva ani , iar primele rezultate vor fi anunţate în 2016. Dacă această nouă tehnologie funcționează, atunci vom avea o sursă constantă de energie regenerabilă. 

Citiți în revista Infomediu Europa despre bateria de stocare a energiei regenerabile. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară. 

Marea Britanie va demara un proiect pentru construirea celei mai mari baterii de stocare a energiei regenerabile din Europa. Aceasta va fi localizată în oraşul englezesc Leighton. Dacă va trece toate probele necesare, noua tehnologie va ajuta Marea Britanie să economisească 3 miliarde de lire pe an şi sistemul va fi răspândit în întreaga lume.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: