• 1
  • 2
  • 3
Luni, 09 Septembrie 2013 04:40

CIA vrea să știe cum poate controla vremea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studiul Academiei Naţionale de Ştiinţe se ridică la o valoare de 630.000 de dolari. Potrivit acesteia, scopul proiectului este de a analiza un număr limitat de tehnici specifice geoingineriei  şi de a vedea care sunt în general efectele potențiale ale implementării acestor tehnologii, inclusiv eventualele probleme de securitate de mediu, economice și naționale. CIA a declarat că „este firesc ca, în ceea ce priveşte schimbările climatice, agenția să colaboreze cu oameni de ştiinta pentru a întelege mai bine fenomenul și implicațiile sale asupra securității naționale”.

Geoingineria este un proces controversat care presupune intervenția deliberată și pe scară largă asupra sistemului climatic al Pământului, cu scopul de a lupta împotriva încălzirii globale, cu alte cuvinte, pentru a schimba vremea. Una din tehnicile geoingineriei, şi anume managementul radiației solare, este pur teoretică în momentul de faţă. Această tehnică presupune reflectarea luminii solare în încercarea de a bloca radiațiile infraroșii, fapt care, susţin unii oameni de știință, ar putea opri creşterea temperaturilor.

Au existat multe speculații de-a lungul anilor cu privire la interesul Statelor Unite pentru geoinginerie cu scopul de la manipula fenomenele climatice. Controlarea vremii nu este un subiect deloc nou.

Citiți în revista Infomediu Europa despre manipularea fenomenelor climatice. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

 

Agenţia Naţională de Ştiinţe (The National Academy of Sciences – NAS) face un studiu pentru a vedea dacă anumite tehnici ale geoingineriei, cum ar fi gestionarea radiației solare, ar putea fi folosite pentru a controla fenomenele meteorologice. Studiul este finanţat de către Agenţia Centrală de Informaţii ( CIA), Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA) şi Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: