• 1
  • 2
  • 3
Miercuri, 04 Septembrie 2013 21:39

Atitudinea ecologică este o modă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Participanţii la eveniment au încercat să găsească exemple pozitive şi au chestionat în acest sens toate verigile lanţului de management al deşeurilor: autorităţi, companii de  salubritate  şi companii responsabile.Fondurile alocate programelor pentru mediu a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul Forbes Green Forum. Secretarul de Stat în Ministerul Mediului şi al Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru, a arătat că gradul de absorbţie al fondurilor europene prin POS Mediu a crescut de la 4,89%, la 20% în mai 2012. „Din datele statistice pe 2011, România a trecut de la ultimul loc în ceea ce priveşte rata de reciclare (adică un procent de 1,87%), la 12% ceea ce înseamnă o protecţie mai mare a resurselor naturale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi, nu în ultimul rând, locuri de muncă verzi, adică cele care asigură o gestionare corectă a mediului”, a spus Elena Dumitru.

S-a discutat și despre necesitatea educării populaţiei, a companiilor şi a autorităţilor în ceea ce priveşte colectarea selectivă. Preşedintele Green Revolution, Raluca Fişer, a vorbit despre importanţa perseverenţei în educaţia ecologică şi a spus că asociaţia a lucrat timp de trei ani la o campanie de conştientizare în cadrul autorităţilor. „Atitudinea ecologică este clar o modă, între ce se declară şi ce se face este o lume întreagă”, a adăugat Raluca Fişer referindu-se la studiul Dedalus conform căruia peste 80 % din români colectează selectiv (la nivel declarativ), în timp ce rata reală de colectare este de 12 % în România.

Citiți în revista Infomediu Europa despre concluziile conferintei Forbes. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară. 

„Care sunt sumele vehiculate în domeniul deşeurilor?”, „Care este «farmecul local» al colectării?” şi „Ce modele de educare a populaţiei sunt eficiente?” – acestea sunt principalele întrebări la care reprezentanţi ai autorităţilor şi ai ONG-urilor de mediu din România au încercat să găsească un răspuns în cadrul evenimentului Forbes Green.  Dezbaterea, care avut loc în luna iulie, la Bucureşti, a fost organizată de revista Forbes România în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) şi cu Camera Naţională de Comerţ şi Industrie a României.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: