• Ned 2020 Web
Miercuri, 04 Septembrie 2013 21:32

Adevăratele costuri ale apei îmbuteliate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apa la PET vs. apa la robinet

În Statele Unite  există campanii pentru promovarea consumului de apă de la robinet în schimbul celei îmbuteliate. Unele restaurante chiar au interzis apa îmbuteliată în meniul lor și au înlocuit-o cu apă filtrată de la robinet. În New York, numeroase restaurante au contribuit la lansarea unei campanii de anunțuri pentru rezidenți și turiști cu scopul de a-i determina să consume apa de la robinet a orașului, care este cunoscută ca fiind unele dintre cele mai bune ape din țară. Școlile s-au alăturat și ele campaniei și au interzis vânzarea apei îmbuteliate în cantinele lor și la chioșcurile din interiorul campusului. Profesorii, de asemenea, încurajează elevii și părinții acestora să se implice în diverse proiecte care au ca scop reducerea deșeurilor din plastic.

În România, lucrurile stau cu totul altfel dacă vorbim despre posibilitatea de a alege între apa îmbuteliată sau apa de la robinet. Calitatea apei de la robinet, spun specialiștii, depinde de unde se alimentează rețeaua localității: dacă apa este obținută prin foraje făcute la mare adâncime sau  dacă aceasta provine din apele de suprafață, așa cum se întâmplă în cele mai multe dintre cazuri. Pe lângă acest lucru, mai contează și ca rețeaua de distribuție să îndeplinească toate condițiile necesare pentru ca apa să nu fie contaminată. În plus, stațiile de epurare pot să nu facă față în anumite situații cum sunt inundațiile. Deși se fac anumite tratamente pentru purificarea apei de la robinet, ele nu sunt tocmai sănătoase. Un exemplu este clorinarea care, în unele țări civilizate, nu se mai practică de ani buni.

Efectele consumului regulat al apei la PET

Campaniile care au început în SUA împotriva răspândirii și utilizării tot mai mari a apei îmbuteliate nu au ca scop doar protejarea mediului înconjurător, ci și a sănătății.

Citiți despre calitatea apei din Romania si despre ce trebuie sa cautam pe eticheta sticlei in ultimul numar al revistei Infomediu Europa. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Știm cu toții că apa este o formă indispensabilă de energie. Avem nevoie de ea în fiecare zi pentru a supraviețui: la locul de muncă, acasă, la școală, sau la sala de sport. Din păcate, apa îmbuteliată pe care o consumăm zilnic nu este întotdeauna de calitate. Deși apa la PET constituie o opțiune convenabilă, ea nu este, spun specialiştii, cea mai buna alegere pentru sănătatea noastră, dar și a planetei. Doar în Europa, vânzările de apă îmbuteliată reprezintă 44% din piața de băuturi non-alcoolice, ceea ce înseamnă că PET-urile pentru apă sunt printre principalii poluatori.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46
Mai multe din această categorie: « Atitudinea ecologică este o modă Stiati ca... »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: