• 1
  • 2
  • 3
Joi, 29 August 2013 06:43

Pesti morti pe raul Lapus din cauza ploilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a cerut analizarea calitatii apei din afluentul Somesului iar responsabililor din institutiile de protectie a mediului si apelor li s-au solicitat raspunsuri imediate. “In urma deplasarii in teren si a verificarii raului Lapus, in aval de confluenta cu raul Sasar, membri Comisiei au constatat pe malul stang, pe o lungime de circa 300 metri, o cantitate de cca. 4-5 kilograme de peste mort, cu predilectie puiet”, au punctat autoritatile, completand ca rezultatele verificarilor au eliminat din calcule ipoteza unei poluari.

Potrivit reprezentantilor Institutiei Prefectului fenomenul a aparut “pe fondul cresterii turbiditatii apei si scaderii continutului de oxigen”, produsa dupa ploile inregistrate incepand din 24 august. S-a explicat faptul ca atat raul Sasar, cat si Lapusul au avut debite foarte mult si ca precipitatiile abundente din ultimele zile au antrenat aluviuni si namoluri – inclusiv pe cele “existente in albia raurilor Sasar si Lapus, rezultate ca urmare a evacuarilor din statia de epurare, si a activitatilor economice din anii anteriori”. “Pe fondul de seceta existent, o crestere a debitului pe cele doua cursuri de apa la o valoare in aval de confluenta de cca 3,5 mc/s , cu turbiditatea generata de fenomenele descrise mai sus, a fost cauza evenimentului”, au mentionat autoritatile, care au cerut ca situatia de la Statia de epurare a societatii Vital SA sa fie pusa sub monitorizare continua

Pescarii baimareni au reclamat existenta unui numar mare de pesti morti pe raul Lapus, sesizare care a pus astazi, 27 august, in alerta autoritatile din Maramures. In cursul dupa-amiezii, ca urmare a semnalelor venite partea membrilor Asociatiei Pescarilor Sportivi „Vidra” Baia Mare, prefectul judetului a convocat o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: