Imprimă această pagină
Miercuri, 28 August 2013 07:02

Proiect de mediu România-Bulgaria de peste un milion de euro

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, in calitate de coordonator, Primăria Călărasi, Primăria Silistra, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, Universitatea din RUSE "ANGEL KANCHEV", în calitate de parteneri, derulează proiectul "Acces curat în zona transfrontalieră Călărași-Silistra".

Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, "Granițe comune. Soluții comune" și este cofinanțat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea accesibilității în zona transfrontalieră România- Bulgaria, prin promovarea în comun a sistemelor de transport rutiere și fluviale eficiente energetic.

Autoritatea contractantă din România este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se arata într-un comunicat.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 18 luni, începând din 5.04.2013. Valoarea totala a proiectului este de 1.015.176,58 de euro, din care asistenta financiara nerambursabila a statului roman și bulgar este în valoare de 131.972,96 euro, iar contribuția proprie a partenerilor este în valoare de 25.785,48 euro.

Grupul ținta al proiectului este format din administrații publice locale (din România și Bulgaria), angajați ai operatorilor de transport public local, cetățenii utilizatori ai transportului public din zona Calărași-Silistra.

România și Bulgaria au demarat un proiect transfrontalier de mediu, iar valoarea lui depășește un milion de euro.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46