• Ned 2020 Web
Miercuri, 28 August 2013 06:55

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Rovana Plumb să nu adopte Ordonanța privind ariile protejate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Doamnă ministru Plumb, am văzut o dezbatere legata de ariile protejate și o sa va rog sa nu adoptam astăzi niciun act, sa continuați să discutați cu cei de la ONG-uri. Dacă au dreptate, schimbam noi, dacă nu au dreptate trebuie sa le explicam, dar țin foarte mult sa nu luam o decizie peste capul lor", a declarat Victor Ponta.

Reamintim că mai multe ONG-uri au protestat fata de acest proiect legislativ care ar fi permis pierderea statutului de zona protejata, dar aceasta ar fi fost afectata parțial. De asemenea, avizul custozilor și administratorilor pentru toate proiectele imobiliare și economice din aceste zone devenea consultativ.

Csibi Magor, organizația non-guvernamentala World Wide Fund (WWF) Romania: "Unele zone sunt desemnate drept arii protejate tocmai pentru ca reprezintă o valoare generala pentru toți locuitorii tarii, pe când modificările legislative propuse acum creează vădit posibilitățile legislative de a deschide aceste zone protejate oricăror tipuri de investiții, luând orice pârghie administrativă din mana administratorilor și custozilor. Mai mult, noua propunere va permite desființarea abuzivă a acestor arii naturale protejate, în acest fel singura protecție reala în aceste zone va fi doar cea de pe hârtie, dacă piesa legislativa trece. Fără o implicare a oamenilor, care sa arate autorităților ca protecția mediului este un deziderat general al tuturor romanilor, aceasta reglementare va provoca pagube pe care le vom regreta multa vreme de acum încolo".

Ovidiu Bufnila, responsabil comunicare la Societatea Ornitologica Româna: "Modificarea OUG 57 reprezinta una dintre cele mai dure lovituri aplicate naturii din România în ultimii 20 de ani. De obicei, ministerul măcar mima consultarea cu societatea civila și administratorii/custozii ariilor protejate, dar acum nici măcar atât nu au făcut. Vocea comuna a acestora arata clar ca nimeni nu a fost consultat înainte de a se promova aceste modificări".

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, înainte de ședința de Guvern, sa nu se adopte proiectul de Ordonanța privind ariile naturale protejate și să discute cu mai întâi cu ONG-urile despre modificările propuse.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: