• Ned 2020 Web
Joi, 22 August 2013 12:07

Cum valorificăm energia ambientală

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astfel, Manos Tentzeris și Rushi Vyas au creat un dispozitiv care poate oferi un nou mijloc de alimentare a rețelelor wireless (fără fir) prin preluarea din mediul ambiental a acestei energii.

Dispozitivul are o antenă cu ajutorul căreia colectează și procesează energia ambientală. Cercetătorii folosesc imprimante cu jet de cerneală care conține niște particule foarte mici de argint pentru a combina capacitățile senzorilor, ale antenelor și ale captatorilor de energie pe hârtie sau pe polimeri flexibili. Senzorii rezultați au numeroase utilizări, printre care detecția chimică, biologică, sau termică în domeniul apărării și în cel industrial. Pentru domeniul agricol, Tentzeris și colegii săi au inventat un senzor pentru irigații care funcționează tot pe baza energiei ambientale.

Citiți în revista Infomediu Europa despre energia ambientala. Infomediu Europa ?i suplimentul în englez? Ecopedia se pot cump?ra de la toate reprezentan?ele Inmedio ?i Relay din ?ar?.

Până acum, energia transmisă de sursele electromagnetice precum aparatele de radio și tv, rețelele de telefonie mobilă și sistemele de comunicații prin satelit a fost considerată inutilă. Cercetătorii de la institutului tehnologic Georgia, din SUA, au descoperit o metodă prin care se poate captura și exploata această energie.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: