• 1
  • 2
  • 3
Joi, 22 August 2013 12:03

ATLAS - robotul care se mişcă la fel ca un om

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalt de 1,88 m şi cântărind 150 kg, ATLAS imită,cu ajutorul a 28 de articulaţii acţionate hidraulic, funcţionarea articulaţiilor umane, ceea ce creează o uimitoare impresie de realism atunci când robotul se mişcă. ATLAS este cea mai nouă creaţie a specialiştilor de la Boston Dynamics, printre realizările cărora se numără alţi câţiva roboţi remarcabili, precum Alpha Dog, un robot patruped destinat să opereze ca „animal de povară” pentru armata americană, şi Cheetah, un alt robo-patruped capabil să alerge cu o viteza de peste 45 km/h.
ATLAS urmează să ia parte la competiţia Virtual Robotics Challenge, organizată de DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) - un concurs dotat cu un mare premiu în valoare de 2 milioane USD.

Scopul concursului este să stimuleze crearea unor roboţi ce pot fi folosiţi în cazul unor dezastre.

Citiți în revista Infomediu Europa despre robotul Atlas. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Descris drept unul dintre cei mai avansaţi roboţi umanozi construiţi vreodată, atlas este creaţia celebrului laborator Boston Dynamics, din care au ieşit până acum câţiva dintre cei mai performanţi roboţi din lume, adesea inspiraţi din structura şi funcţiile corpului unor fiinţe vii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: