• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 21 August 2013 10:37

Mobilă din energie eoliana

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul s-a desfășurat în Olanda, mai precis în zona Zaanse Schans, unde se află cel mai cunoscut complex de mori de vânt din lume. Zaanse Schans este situată pe râul Zaan, în nordul Olandei de Nord, și este renumită datorită faptului că aici se află cele mai bine conservate mori de vânt. Fiecare dintre acestea produc un alt tip de materie primă. Există o moară numită De Kat (Pisica), unde se vopsesc materialele, și o fabrica de cherestea numită Het Jonge Schaap (Tânăra Oiță), unde se valorifică lemnul.

Karhof a creat, în 2010, o mașină de tricotat activată de vânt, care produce diverse textile cu ajutorul energiei eoliene. Această invenție a stat la baza proiectului Windworks prin care creatoarea își propune să realizeze o colecție întreagă de mobilier. Karhof a început prin proiectarea unei colecții de piese de mobilier tapițat. La fabrică se taie lemnul, care este apoi transportat la moara de vânt unde este vopsit cu coloranți naturali. Apoi, produsul este dus la mașina de tricotat, unde este făcută tapițeria. Scopul proiectului Windworks este a ilustra potențialul remarcabil al energiei eoliene.

Designer-ul Merel Karhof a lansat recent o colecție incredibilă de mobilier din lemn, numită Windworks, care este produsă în totalitate cu ajutorul energiei eoliene. Karhof a colaborat cu fabrica de vopsele de Kat și fabrica de cherestea Het Jonge Schaap pentru a permite ca toate elementele componente ale pieselor de mobilier să fie realizate folosind o sursă de energie inepuizabilă.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: