• Ned 2020 Web
Miercuri, 21 August 2013 10:32

Uimitoarea pasăre ţesător, cunoscută pentru cuiburile artistice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Păsările Baya Weaver au dimeniunea unei vrăbii, adică aproximativ 15 cm. Acestea au un cioc robust, de formă conică, iar coada este pătrată şi scurtă. Printre variațiile populației sunt recunoscute trei subspecii. Păsările din rasa Philippinus se găsesc în mare parte în India, iar cele din rasa Burmanicus se găsesc în estul şi în sud-estul Asiei. Păsările din sud-vestul Indiei sunt mai închise la culoare în partea superioară și sunt menționate ca subspecii Travancoreensis.

Păsările Baya Weavers sunt foarte sociale și gregare. Ele zboară în stoluri atunci când caută hrană, atât pe plante, cât şi pe suprafaţa solului. Efectivele de păsări zboară în formațiuni apropiate şi impresionează prin manevrele complicate pe care le fac. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că strâng seminţele rămase pe terenurile recoltate și, ocazional, produc daune culturilor de cereale, fapt pentru care sunt considerate uneori ca fiind dăunători.

Cuibul păsării Baya Weaver poate fi considerat o performanţă arhitecturală.

Citiți în revista Infomediu Europa mai multe despre cuiburile pasarii tesator. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Baya Weaver (Ploceus Philippinus) este o pasăre ţesătoare specifică europei de sud și asiei de sud-est. Efective ale acestor păsări se găsesc în zonele cultivate şi în cele cu pășuni sau arbuști. Acestea îşi construiesc cuiburile în copaci spinoşi sau în palmieri și adesea sunt suspendate deasupra apei, unde prădătorii nu pot ajunge cu ușurință. Cuiburile sunt larg răspândite în zona în care stau aceste păsări, formând colonii de câte 20-30.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: