• Ned 2020 Web
Luni, 19 August 2013 11:29

Carnea de leu, un nou capriciu culinar în SUA

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt dovezi care arată că există locuri unde animalele sunt crescute special pentru a fi date spre consum. În anumite cazuri, acestea provin chiar de la proprietari particulari, circuri și grădini zoologice. În 2010, la o cantină din Arizona s-au servit burgeri cu carne de leu la celebrarea Cupei Mondiale din Africa de Sud. La începutul acestui an, un restaurant din Florida a vândut tacos cu carne de leu. Ca şi replică la adresa celor care contestă consumul acestui tip de carne, managerii unui restaurant au scris pe site-ul lor: „Susţineţi că am întrecut orice limită deoarece am permis consumul cărnii de leu. Dar răspundeţi sincer: voi nu aţi întrecut această limită atunci când aţi consumat carne de vită, de pui sau de porc în această săptămână?”

Food and Drug Administration (FDA), o agenţie din SUA care este responsabilă cu reglementarea alimentaţiei (umane şi animale) şi a medicamentelor, consideră carnea de leu ca fiind „carne de vânat”. Procesarea cărnii este reglementată prin lege, la fel ca şi în cazul cărnii de la animalele domestice. Cei care dezaprobă acest lucru sunt îngrijoraţi de faptul că nu poate fi făcută o inspecţie adevărată a pieţei cărnii de leu deoarece se vinde într-un lanţ mic de magazine, greu de monitorizat. De exemplu, în 2003, un măcelar a fost acuzat că a vândut carnea de tigru etichetând-o ca fiind de leu. Nu există nişte procedee de certificare bine puse la punct care să oprească aceste ilegalităţi făcute de comercianţi.

Citiți în revista Infomediu Europa despre consumul de carne de leu, ce spun cei care au incercat-o si ce spun cei care lupta pentru drepturile animalelor. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Înainte de a citi următoarele rânduri, ar fi bine să te opreşti din mâncat sau băut dacă este cazul, altfel s-ar putea să îţi pierzi atât pofta de mâncare, cât şi respectul pentru semenii tăi. La fiecare câteva luni, un restaurant introduce carnea de leu  în meniu pentru a atrage turiştii doritori să consume preparate exotice. Carnea de leu furnizată restaurantelor provine de la animale crescute în captivitate, iar vânzarea acesteia este legală în Statele Unite ale Americii. Deoarece leul nu este trecut pe lista speciilor periclitate, acesta poate fi crescut pentru consum.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: