• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 19 August 2013 11:15

Casa Albă va fi dotată cu panouri solare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În absenţa preşedintelui Barack Obama şi familiei sale, care petrec o săptămână de concediu în Massachusetts (nord-est), echipe de muncitori lucrează la reşedinţa executivă din centrul Washingtonului, a constatat un jurnalist al AFP. Potrivit unui oficial al Preşedinţiei, ar fi vorba despre operaţiuni de instalare de panouri solare.

"Casa Albă a început să instaleze la reşedinţă panouri solare fabricate în Statele Unite pentru a atinge un nivel energetic care să amelioreze eficienţa clădirii", a explicat acest oficial sub acoperirea anonimatului.

Operaţiunile prevăd, de asemenea, instalarea unor termostate şi ventilatoare noi, potrivit acestui oficial, care speră că proiectul va arăta că şi clădirile istorice pot fi adaptate la energii regenerabile. Lucrările de modernizare în curs concretizează o promisiune făcută de admnistraţia Obama în urmă cu aproape trei ani. În octombrie 2010, secretarul pentru Energie de la acea vreme, Steven Chu, a anunţat instalarea de panouri solare pe clădire, cu scopul de a-i încuraja pe americani să adopte acest mod de producere a energiei la ei acasă.

Anterior, panouri solare au fost instalate la Casa Albă sub preşedinţia democratului Jimmy Carter (1977-1981), în contextul crizei petrolului, dar succesorul său, republicanul Ronald Reagan, a cerut să fie retrase. Începând din 2009, Barack Obama a făcut din dezvoltarea energiei regenerabile o prioritate, însă eforturile sale au fost blocate în Congres.

Panouri solare sunt în curs de instalare pe acoperişul Casei Albe, a anunţat joi un oficial din cadrul Preşedinţiei americane, fiind concretizată astfel o promisiune datând din 2010.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: