Ce are coadă, e maro și mănâncă porumb organic?
Scris de Infomediu EuropaAstfel, Fonder, care este un producător de lactate organice din America, s-a decis să încerce un experiment pe veveriţe.
Veveriţele au ales întotdeauna porumbul organic
Fonder a făcut experimentul în curtea lui unde a construit un loc special pentru a da mâncare veveriţelor. Deoarece ştia că acestea aleg întotdeauna mâncarea proaspătă, el le-a pus porumb modificat genetic proaspăt, pe care l-a luat din curtea unui vecin, dar şi porumb organic, vechi de un an de zile. Spre surprinderea lui, animalele au mâncat porumbul organic. „Te-ai aștepta ca veverițele să aleagă porumbul proaspăt, şi nu cel vechi, însă este evident că îl aleg pe cel ecologic”, a spus Fonder. Acesta a repetat experimentul de cinci ori şi a folosit de fiecare dată diverse specii de porumb organic și modificat genetic. De fiecare dată veverițele au mâncat porumbul ecologic. Evident, acestea au început să mănânce şi din cel modificat genetic, dar asta numai după ce porumbul organic s-a terminat. „Veverițele ar fi putut să mănânce porumbul modificat genetic care era proaspăt, dar nu au făcut-o. Au ştiut că este ceva diferit”, a adăugat Fonder. După ce a postat constatările sale pe reţelele de socializare, fotografia care arată că veveriţele au preferat porumbul organic în detrimentul celui modificat genetic, a devenit virală pe internet. Ca urmare, un reprezentant al unei companii producătoare de seminţe, Pioneer Hi-Bred, l-a contactat și i-a sugerat ca, pentru un test şi mai precis, să folosească aceleași soiuri de porumb şi pentru cel organic, şi pentru cel modificat genetic.
Citiți în revista Infomediu Europa despre concluziile acestor experimente. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.