• 1
  • 2
  • 3
Luni, 19 August 2013 11:05

A fost descoperită o pădure submarină veche de 50.000 de ani

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acea pădure virgină se află la o adâncime de aproximativ 20 de metri în largul coastelor statului american Alabama. Ben Raines, unul dintre acei scafandri, director al fundaţiei non-profit Weeks Bay, care studiază flora din zona estuarelor americane, a decis de curând să informeze lumea întreagă în legătură cu existenţa acelei păduri subacvatice. Potrivit declaraţiilor sale, este vorba de o pădure de chiparoşi de Louisiana (Taxodium distichum), aflaţi sub nivelul mării, la câţiva kilometri de Mobile, al treilea oraş ca mărime din statul Alabama. Pădurea se întinde pe o distanţă de 800 de metri. Elementul care i-a surprins pe cercetătorii americani este gradul încă bun de conservare al unora dintre rădăcinile arborilor subacvatici. Pădurea este îngropată în prezent sub un strat de sedimente oceanice, însă, potrivit lui Ben Raines, chiparoşii din această formaţiune vegetală, odată tăiaţi, prezintă încă sevă proaspătă.

Citiți în revista Infomediu Europa despre cum a fost descoperita acestă padure subacvatică. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

O pădure submarină veche de 50.000 de ani, găsită în regiunea de coastă a statului Alabama descoperirea a fost făcută de câţiva scafandri în urmă cu câţiva ani, însă aceştia au preferat să nu facă public acest fapt, pentru a evita degradarea zonei şi chiar jefuirea pădurii, informează maxisciences.com.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: