• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 14 August 2013 06:43

20% din fondurile europene 2014-2020 vor fi dedicate schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul seminarului „Parteneriat pentru implementarea Strategiei Europa 2020”, organizat de Fundația TERRA Mileniul III în Bucureşti, toţi participanţii au căzut de acord că o colaborare între autorităţi, ONG-uri, societate civilă şi companii private este o componentă de bază pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020.

 În cadrul evenimentului au fost prezentate obligaţiile României privind schimbările climatice şi care sunt condiţiie unui parteneriat eficient şi durabil.

 Fondurile structurale sunt principalul instrument economic prin care Uniunea Europeană sprijină statele membre să ia măsuri în concordanță cu Strategia Europa 2020. În acest sens, Comisia Europeană a recomandat guvernelor în 2011 să stabilească prioritățile de investiții împreună cu toți actorii sociali implicați, sub forma unui Acord de parteneriat, care să prevadă 20% din fondurile alocate către măsuri de reduceri de emisii de gaze cu efect de seră sau măsuri de adaptare la efectele schimbărilor climatice. În februarie 2013, şefii de stat şi de guvern prezenţi la consiliul European de la Bruxelles au fost de acord ca 20% din investiţii făcute prin fonduri UE să meargă spre reducerea schimbărilor climatice.

Citiți în revista Infomediu Europa despre fondurile europene alocate schimbarilor climatice. Infomediu Europa si suplimentul în engleza Ecopedia se pot cumpara de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

România va trebui să ia în calcul combaterea cauzelor şi efectelor schimbările climatice în toate proiectele finanţate din fonduri europene începând cu anul 2014, iar dialogul social este cheia stabilirii eficiente a priorităţilor reale de investiţii.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: