• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 13 August 2013 07:01

Oraşul viitorului: case din peturi şi mobilă din anvelope

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tinerii au creat proiectul unui oraş verde, în care nimic nu se aruncă, totul se refoloseşte. Oamenii viitorului au până şi haine din  materiale reciclate.

Peste 40 de studenţi au lucrat la proiectul “Smart Village”, iar oraşul imaginat de ei are case izolate cu peturi, luminate cu veioze din pahare, mobilate cu anvelope folosite şi încălzite cu doze de suc. „Am construit o aerotermă ecologică. Principalele materiale folosite sunt dozele de suc. Dozele de suc sunt tăiate în ambele capete, sunt lipite cu silicon, să formeze coloane. Prin partea de jos, aerul este antrenat de un ventilator. Din partea de jos, trece prin dozele de aluminiu, care sunt vopsite în negru pentru a atrage mai bine razele solare. Aerul se încălzeşte, ajunge în partea de sus a aerotermei, de unde, prin tub, intră în încăperea pe care dorim să o încălzim. Am testat aparatul, iar de la 19 grade, a încălzit aerul până la 47 de grade”, ne asigură unul dintre participanţii la proiect, Eduard Stănei. Oamenii din oraşul viitorului ar trebui să poarte, după părerea studenţilor sibieni, haine fabricate din deşeuri de material textil, resturi de la husele auto şi materiale rămase după fabricarea air-bag-urilor.

Citiți în revista Infomediu Europa despre orașul viitorului. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpșra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară. 

 

Viitorul sună eco, dacă e să-i credem pe studenţii Universităţii “Lucian Blaga”, care au imaginat un oraş cu totul şi cu totul din materiale reciclate. Panouri solare din doze de bere și suc, veioze din pahare de plastic folosite și mobilier din anvelope vechi, cam aşa arată construcţiile de mâine.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: