• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 13 August 2013 06:44

Viitorul Mediului – multe probleme, dar şi rezultate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul evenimentului au fost prezentate ultimele noutăţi în materie de protecţia mediului la nivel naţional.

Doamna Rovana Plumb a vorbit despre o nouă viziune asupra naturii, spunând că mediul trebuie să se transforme într-un motor de dezvoltare economică, de dezvoltare durabilă. Conform doamnei ministru, o principală prioritate a ministerului este absorbţia fondurilor UE, având în vedere că toate investiţiile în protecţia mediului necesită resurse financiare.

Privind gestiunea deşeurilor, Rovana Plumb a declarat că "un punct important despre care desigur trebuie să discutăm foarte mult este cel legat de managementul integrat în ceea ce priveşte gestiunea deşeurilor, care este un punct nevralgic pentru România. Suntem gata cu strategia la nivel naţional în ceea ce priveşte managementul integrat al deşeurilor. Ministerul monitorizează totodată modul în care se dezvoltă, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, la nivel naţional infrastructura de management a deşeurilor. În România avem cam 5 milioane de tone pe an de gunoi menajer, de deşeuri menajere, cantitate care trebuie redusă. În acest sens am iniţiat împreună cu Ministerul Agriculturii, cu Daniel Constantin, şi cu reprezentanţi ai industriei alimentare şi ai societăţii civile un proiect - Gândeşte, mănâncă, economiseşte – prin care încercăm să reducem cantitatea de deşeuri generate".

Aceasta a vorbit şi despre încercarea de preluare a unui model din Marea Britanie privind managementul deşeurilor menajere. Ministrul a vorbit şi despre dublarea eforturilor de sprijinire a iniţiativei Let’s do it Romania, asigurând auditoriu că problemele precum infrastructura apă-canal şi biodiversitatea sunt de asemenea priorităţi pe agenda ministerului. „Avem un loc unic – Delta Dunării şi trebuie să-l protejăm printr-un proiect integrat pentru această zonă. Legat de proiectul Lacul Văcăreşti – Delta dintre blocuri – există aviz din partea Academiei pentru instituirea regimului de arie protejată şi există o comisie specială pentru rezolvarea litigiilor privind proprietatea”. Rovana Plumb a vorbit şi despre o altă prioritate a ministerului - Strategia Munţilor Carpaţi.

Citiți în revista Infomediu Europa despre concluziile acestei conferinte. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

 

Conferinţa „Viitorul Mediului” organizată în Bucureşti de gândul în parteneriat cu Ministerul Mediului a adus laolaltă actori implicaţi în protecţia mediului din sectorul privat, din administraţia publică centrală şi locală, din cadrul ONG-urilor şi societăţii civile.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: