• 1
  • 2
  • 3
Joi, 08 August 2013 23:34

Peste 500 de posturi desfiinţate în Ministerul Mediului şi alte aproape 400 la Apele Române

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Hotărârii de Guvern 566/2013, publicată miercuri în Monitorul Oficial, vor fi desfiinţate 515 posturi din structura centrală a MMSC, Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură şi instituţiile din subordinea ministerului, în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă (OUG) nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Din structura centrală a MMSC se desfiinţează 173 de posturi, rămânând 571, în afara celor ale demnitarilor şi aferente cabinetelor miniştrilor.

În Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, se reduce numărul posturilor, de la 140, la 136, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului delegat.

Pentru instituţiile aflate în subordinea MMSC finanţate integral de la bugetul de stat - Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" (ARBDD), Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) şi comisariate de regim silvic şi cinegetic - numărul maxim de posturi prevăzut este de 3.409, faţă de 3.747, cât erau aprobate anterior.

Astfel, la ANPM şi agenţiile judeţene şi din Bucureşti, din 2.133 de posturi, din care 1.928 de posturi pentru instituţiile din subordine, rămân 1.936 de posturi.

La Garda Naţională de Mediu numărul de posturi se reduce de la 889 la 823.

Comisariatele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, care aveau aprobate 457 de posturi, rămân cu 423 de posturi.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" îşi reduce numărul de posturi, de la 171, la 133, iar la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură se desfiinţează trei posturi rămânând 94.

De asemenea, conform OUG nr. 77/2013, se desfiinţează unele posturi şi la instituţiile aflate în coordonarea MMSC finanţate din venituri proprii: Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Astfel, la AFM din numărul total de 201 posturi ocupate la data apariţiei actului normativ se desfiinţează opt posturi, iar numărul maxim de posturi va fi de 193, exclusiv preşedintele şi vicepreşedintele.

În ceea ce priveşte, ANAR, ar urma să fie desfiinţate 384 de posturi, din cele 9.596 existente în prezent, după cum declara ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Lucia Varga, într-o conferinţă de presă, la sfârşitul lunii iulie, însă deocamdată nu a fost adoptat un act normativ în acest sens.

Pe de altă parte nu intră sub incidenţa OUG nr. 77/2013 instituţiile aflate sub autoritatea MMSC - Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Regia Naţională a Pădurilor "Romsilva", au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Mediului.

Apele Române, Romsilva, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi comisariatele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare sunt instituţii prin care îşi îndeplineşte atribuţiile ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Peste 500 de posturi vor fi desfiinţate în Ministerul Mediului şi Structurilor Climatice (MMSC) şi instituţiile din subordine, în timp ce la Adiministraţia "Apele Române", aflată sub autoritatea ministerului, urmează să fie desfiinţate alte aproape 400 de posturi.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: