• 1
  • 2
  • 3
Joi, 08 August 2013 23:27

Bicicliștii din România, noi obligații, aceleași drepturi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotărârea Guvernului nr. 480/2013 prin care se aduc modificări Codului Rutier prevede schimbări importante și pentru conducătorii de mopede, dar și pentru cei care doresc sa dea examen pentru permisul auto.

Astfel, bicicliștii trebuie să știe ca vor trebui sa se dea jos de pe bicicleta atunci când vor traversa pe o trecere de pietoni marcata, în caz contrar putând fi amendați cu o suma cuprinsa intre 450 și 600 de lei. În plus, nu mai este permis învățatul mersului pe bicicleta pe drumurile cu circulație intensă.

De asemenea, noul Cod specifica faptul ca bicicletele, precum și vehiculele din categoria AM, A1, A2 și A, vor trebui conduse doar pe un singur rand și va fi interzis transportul unei persoane în stare de ebrietate sau conducerea unei biciclete de către o persoana în aceeași stare. Mai mult, aceeași interdicție o au si transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabina.

Important este și ca bicicliștii sunt obligați sa aibă asupra lor un act de identitate.

În cazul in care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru biciclete și celelalte vehicule fără motor, acestea pot fi conduse și pe acostament în sensul de mers, dacă circulația se poate face fără pericol.

Noul Cod Rutier introduce si mai multe modificari referitoare la obtinerea permisului auto. Important de retinut este insa ca in cazul candidatilor care pana la data intrarii in vigoare a acestei hotarari au fost declarati admisi la proba teoretica si nu au finalizat examenul pentru obtinerea permisului de conducere, acestia vor sustine proba practica in conformitate cu reglementarile in vigoare la data promovarii probei teoretice.

Modificările aduse Codului Rutier intra în vigoare joi, 8 august. Cei mai atenți trebuie să fie bicicliștii pentru care sunt prevăzute noi interdicții și obligații, dar și amenzi mai mari.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: