• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 31 Iulie 2013 06:47

Metoda disperată de a salva o specie de rinoceri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un astfel de proiect a suscitat numeroase controverse, deoarece eventualii pui rezultati risca anomalii genetice si o fertiliatte scazuta, recunoaste Terri Roth, director al Centrului Lindner pentru conservare si cercetare a speciilor pe cale de disparitie. Aceasta e insa ultima solutie, relateaza 20 minutes.
Imperecherea masculului Harapan, un rinocer de Sumatra (Indonezia) in varsta de sase ani, cu sora lui Suci, ce are aproape noua ani, ar putea sa se intample la inceputul acestei saptamani, au mentionat angajatii de la respectiva gradina zoologica.

Potrivit expertilor in conservare, in salbaticie nu ar mai exista decat circa o suta de rinoceri de Sumatra, in Indonezia si in Malaezia, si doar 10 in captivitate in intreaga lume.

Pentru Suci, de la o gradina zoologica din Cincinnati, singura optiune de imperechere este fratele sau Harapan, deoarece inseminarea artificiala nu a dat niciodata vreun rezultat la aceasta specie.

Femelele rinocer trebuie sa procreeze pentru a evita dezvoltarea unor chisturi pe organele de reproducere, riscand sa devina infertile, explica Susie Ellis, director al "International Rhino Foundation".

Aceasta subliniaza ca populatia rinocerilor de Sumatra a scazut mult din cauza distrugerii habitatului lor si a braconajului, cornul lor trecand ca afrodisiac in Asia.

Intr-un efort disperat de a salva o specie de rinoceri aflata intr-un iminent pericol de disparitie, o gradina zoologica din Cincinnati (Ohio) va incerca sa imperecheze la inceputul lui august doua animale, frate si sora.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: