• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 28 Iulie 2013 21:41

Cea mai adâncă peşteră şi a treia ca lungime din ţară, deschisă pentru prima dată publicului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peştera Izvorul Tăuşoarelor, cea mai adâncă din ţară Peştera Izvorul Tăuşoarelor se află în Munţii Rodnei, lângă Masivul Bârlea, la o altitudine de 950 de metri. Este cea mai adâncă peşteră din ţară (413,5 metri) şi a treia ca lungime din carstul românesc (20.000 de metri).
Încă din luna martie, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a aprobat regulamentul de funcţionare a Peşterii Tăuşoarelor, care este şi parte a Reţelei Europene Natura 2000 şi arie naturală de interes naţional.

Acest regulament practic reglementează tipul de activităţi permise în peşteră, care pot fi de natură explorativ-speologică, ştiinţifică şi ecoturistică.
Odată cu acest regulament de funcţionare s-au stabilit cu rigurozitate traseele accesate în timpul vizitelor, precum şi regimul de restricţii pe galeriile care adăpostesc coloniile de lilieci pe perioada hibernării acestora. Practic cu acest regulament, Peştera Tăuşoare a devenit accesibilă publicului larg.

Cei care vor dori să viziteze peştera vor scoate din buzunare 20 de lei, în timp ce cei care doresc să fotografieze sau filmeze galeriile şi minunile din interior vor fi nevoiţi să plătească între 100 şi 1000 de lei, în funcţie de scopul materialelor.

 Peştera Tăuşoarelor, a treia ca lungime din tara, a fost descoperita in 1955, dar abia acum ea va fi deschisa publicului larg.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: