• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 28 Iulie 2013 19:36

Descoperire socanta: Raza mortii, fotografiata

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aceasta raza albastra, denumita Caenorhabditis elegans, reprezinta un mecanism biologic care a fost studiat in premiera, potrivit New Scientist.

Cercetatorii presupun ca explozia fluorescenta este cauzata de un pigment numit lipofuscin, format atunci cand proteinele si grasimile din organismul uman nu mai sunt oxigenate, asa cum se intampla si in cazul celulelor mamiferelor, odata cu inaintarea in varsta.

Pentru a investiga acest fenomen, David Gems, de la Institutul de imbatranire sanatoasa din cadrul University College din Londra, si colegii sai au studiat Caenorhabditis elegans la microscop, in ultimele ore premergatoare mortii.

In toate cazurile studiate, cercetatorii au observat celulele moarte raspandite in acelasi fel, luand forma unor viermi.

Analiza ulterioara a aratat ca atunci cand celulele din intestine mor, ele elibereaza calciu. Acesta se raspandeste la celulele din jur, provocand moartea lor si eliberarea unui produs chimic, acidul antranilic, de la niste mici structuri numite lizozomi.

Studierea acestui proces poate duce la unele imbunatatiri ale sanatatii umane. "Intr-un accident vascular cerebral sau atac de cord, celulele sunt distruse de intreruperea alimetarii cu sange. Daca vom intelege cum functioneaza aceasta propagare a mortii prin Caenorhabditis elegans, am putea intr-o zi sa reducem leziunile suferite de pacienti", a spus Gems.

Oamenii de stiinta de la University College din Londra au facut o descoperire neobisnuita, ei inregistrand pentru prima data raza mortii umane, un fascicul de lumina fluorescenta care apare cu cateva ore inaintea mortii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: