• Ned 2020 Web
Joi, 25 Iulie 2013 21:35

NOU INCIDENT la centrala Fukushima: Emisiile de vapori sunt încă vizibile

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dispozitivul de răcire al reactorului numărul 6, care nu a fost avariat de tsunami şi de exploziile ulterioare, s-a oprit temporar în jurul orei locale 10.16 (04.16, ora României) în timpul verificării generatorului. El a fost repus în funcţiune la ora locală 12.00 (06.00, ora României), a precizat TEPCO.

Accidentele sunt cotidiene la centrala Fukushima Daiichi, în nord-estul arhipelagului, pusă în pericol, pe 11 martie 2011, de un seism şi un tsunami.

Aproximativ 3.000 de tehnicieni şi muncitori pregătesc dezafectarea instalaţiei, dar se confruntă în permanenţă cu producerea a numeroase avarii în locuri inaccesibile din cauza radioactivităţii.

În afară de scurgeri de apă contaminată care poluează Oceanul Pacific, situat în apropiere, vapori inexplicabili apar în mod intermitent de o săptămână deasupra clădirii reactorului 3.

Vaporii încă erau vizibili joi în jurul orei locale 13.00 (07.00, ora României), a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al TEPCO.

Compania afirmă că parametrii măsuraţi arată că nu există supraîncălzire în reactor, astfel încât originea vaporilor rămâne necunoscută.

Emisiile au fost observate iniţial pe 18 iulie, cu ajutorul unei camere, în apropierea unei piscine de stocare de material la nivelul cinci şi ultimul al clădirii reactorului numărul 3.

Reactorul 3 este unul dintre cele trei ale centralei - din totalul de şase - în care s-a topit combustibil nuclear în urma cutremurului şi tsunamiului din 11 martie 2011. Acesta este cel mai deteriorat reactor al complexului, fiindcă a fost afectat de o explozie de hidrogen care a suflat acoperişul clădirii la mijlocul lui martie 2011, lăsând o parte a instalaţiei descoperită.

În apropierea acestui reactor, care funcţiona cu MOX (amestec de oxizi de uraniu şi plutoniu), se înregistrează un nivel foarte ridicat de radioactivitate, iar intervenţiile umane sunt imposibile.

Aceste incidente în serie arată că situaţia rămâne instabilă în această centrală avariată, chiar dacă este considerată ca aflându-se sub control începând din decembrie 2011, când autorităţile au anunţat că cele şase reactoare sunt în stare "de oprire la rece".

Sistemul de răcire al unui reactor al centralei avariate Fukushima s-a oprit temporar joi, în timp ce vaporii sunt în continuare vizibili deasupra unei alte clădiri afectate, a anunţat operatorul complexului atomic.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: