• Ned 2020 Web
Marți, 23 Iulie 2013 21:55

WWF: Rusia riscă să rămână fără balene şi delfini

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pescuitul cu plasă din estul extrem al Rusiei ameninţă populaţiile de delfini, în timp ce locurile de creştere a balenelor pe insula Sahalin din Orientul extrem sunt invadate ilegal, a precizat şeful programului maritim al WWF, cu ocazia Zilei Mondiale a Balenelor şi Delfinilor, iniţiată în 1986 pentru a atrage atenţia asupra acestor specii.

Balenele inhalează poluarea din apă, iar în largul coastei Ciukotka din nord-estul extrem se extinde aşa-numitul fenomen al 'balenelor urât-mirositoare', pe care localnicii nu pot să le mănânce, a declarat, pentru RIA Novosti, Konstantin Zgurovski, din partea WWF.

Populaţiile de narvali din Arctica sunt tot mai puternic ameninţate din cauza schimbărilor climatice, a spus el, adăugând că a crescut de asemenea numărul de ciocniri între balene şi nave. În plus, a precizat Zgurovski, balenele sunt sensibile la semnalele submarinelor, precum şi la mişcările telurice produse de forajul petrolier maritim.

Deteriorarea condiţiilor de mediu în apele de coastă ale Rusiei pune în pericol populaţiile de balene şi delfini, a atras atenţia marţi World Wildlife Fund (WWF).
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: