• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 23 Iulie 2013 21:27

Plumb: Dorim să preluăm modelul Marii Britanii de management al deşeurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plumb a precizat că anual, în România, sunt generate cinci milioane de deşeuri menajere, care au potenţialul de a asigura, timp de trei ani, energia necesară pentru 2,5 milioane de gospodării.

Ministrul Mediului a mai arătat că România va beneficia de asistenţă tehnică din partea Marii Britanii, pentru preluarea modelului acesteia de management integrat al deşeurilor.

Declaraţiile au fost făcute marţi, la Muzeul Satului din Capitală, într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul vizitei lui Edward Davey, secretarul de stat (echivalentul ministrului) pentru Energie şi Schimbări Climatice din Marea Britanie.

La rândul său, Davey a spus că este foarte bucuros că România a acceptat să facă parte din Grupul pentru Creştere Verde (Green Growth Group), grup informal format din Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Portugalia, Danemarca, Finlanda şi alte state ai căror responsabili se întrunesc pentru a discuta politici de mediu pentru UE.

Următoarea întâlnire, la care este invitată şi România, va avea loc în octombrie, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Ministerului Mediului.

"Putem colabora în domenii ca transformarea deşeurilor în energie, gaze de şist, eficienţă energetică", a mai spus Davey.

Demnitarul britanic a mai apreciat că România este o ţară frumoasă, precizând că este la prima sa vizită, şi a glumit spunând că singura sa grijă rămâne unde va organiza conferinţa de presă atunci când Rovana Plumb va merge în vizită la Londra.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat marţi, în cadrul vizitei la Bucureşti a omologului său britanic, Edward Davey, că doreşte preluarea modelului britanic de management integrat al deşeurilor, precizând ca măsură transformarea deşeurilor menajere în biomasă pentru energie.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: