• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 16 Iulie 2013 21:17

​Uniunea Europeană nu are în vedere interzicerea fracturării hidraulice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia își va prezenta propunerile până la finele anului pentru a umple "anumite lacune legislative", a spus el.

"Nu este vorba de interzicerea fracturării hidraulice la nivel european", a explicat Potocnik, la capătul unei întâlniri cu miniștrii europeni ai Mediului, la Vilnius.

"Scopul nostru este să creăm condiții pentru ca acest lucru să fie făcut de o manieră sigura și securizată", a adăugat el.

Fracturarea hidraulică, ce constă in crearea de fisuri subterane injectand un amestec de apă, nisip și produse chimice sub înaltă presiune pentru a elibera gazul prizonier în rocă, este aplicată pe scară largă în Statele Unite, dar este interzisă în Franța din 2011.

Polonia, Ungaria, Spania și România au dat undă verde explorărilor cu speranța de a-și reduce dependența față de gazul rusesc.

Lituania a votat o lege în 30 mai care deschide calea unui contract de prospecțiune și exploatare cu grupul american Chevron.

"Există diferite situații politice și geografice și de asemenea diferite evaluări ale problemei și este un lucru pe care trebuie să-l respectăm deplin", a comentat Potocnik.

Uniunea Europeană nu are în vedere interzicerea fracturării hidraulice, controversata tehnică de exploatare a gazelor de sist, dar va stabili reguli pentru a răspunde preocupărilor de mediu pe care le suscită, a declarat marți, la Vilnius, comisarul pentru Mediu, Janez Potocnik, citat de AFP.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: