• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 16 Iulie 2013 21:05

Cea mai mare colonie de căluți de mare ai Marii Britanii a fost distrusă. Ce a dus la acest dezastru

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dar în ultimii ani, algele atât de propice coloniilor de căluți de mare au fost distruse de ancorele vaselor de lux care poposesc în acest golf. Anul acesta, nu a mai fost zărit nici măcar un singur căluț de mare în zonă.

Dispariția căluților de mare din această zonă a fost descrisă drept o situație dezastruoasă de către biologii marini care s-au luptat în zadar să obțină titlul de arie protejată pentru această zonă.

"Această colonie era una dintre cele mai importante și mai mari de acest gen din Europa. Căluțiii de mare sunt extrem de importanți în lanțul trofic marin pentru că ei pot consuma 3.000 de particule de plancton pe zi", a declarat Neil Garrick-Maidment, director al organizației SeahorseTrust, scrie Daily Mail.

Cea mai mare colonie de căluți de mare ai Marii Britanii a fost distrusă după ce micuțele vietăți au rămas fără habitat. Apele din zona golfului Studland reprezentau una dintre puținele zone de pe glob unde se puteau găsi atât colonii de căluți de mare țepoși cât și colonii de căluți de mare cu botul turtit. Algele care creșteau în aceste ape erau mediul perfect în care aceste creaturi se puteau dezvolta.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: