• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 16 Iulie 2013 03:06

Copaci vechi de sute de ani tăiați în numele Papei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizatorii evenimentului au declarat că au fost nevoiți să "elibereze" o bucată de teren din pădurea tropicală pentru a face loc mulțimii de pelerini ce va asista la slujba Papei.

334 de copaci aflați pe terenul Parcului Național Serra da Tiririca au fosy doborâți pentru a face loc vizitei capului Bisericii Catolice. Oficialii brazilieni susțin că această acțiune a avut loc fără permisiunea lor.

"Nu am fi autorizat niciodată așa ceva. Este vorba despre un perimetru de pădure protejată. Îi vom pune sub acuzare pe cei care au permis așa ceva", a declarat Andre Ilha, membru al Institutului de Mediu din Rio de Janeiro.

Membrii diocezei care organizează evenimentul venirii Papei s-au oferit în mai multe rânduri să replanteze copaci în aria defrișată.

La începutul lunii, Consiliul Municipal al Rio de Janeiro a mai primit o solicitare de tăiere a 11 cocotieri de pe marginea plajei Leme, din aceleași motive legate de vizita Papei. Inițial, cererea a fost aprobată, dar după mai multe proteste din partea cetățenilor, primarul Eduardo Paes a retras decizia.

Autoritățile braziliene au demarat o anchetă după ce au descoperit că sute de arbori vechi de sute de ani au fost tăiați pentru a face loc mulțimii care urmează să îl întâmpine pe Papă în vizita sa din Rio de Janeiro, de anul acesta, scrie Daily Mail.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: