• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 12 Iulie 2013 16:21

Deşeurile pe care le vedem adesea pe marginea drumurilor costă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În oraşele mari din România s-au înfiinţat, în ultima vreme, mai multe sisteme de colectare care le oferă participanţilor anumite beneficii materiale cu scopul de a ridica gradul de conştientizare în ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de mediu. Cel mai inteligent sistem de colectare din ţară a fost lansat la începutul lunii iunie, la Buzău. Sigurec 1 preia 10 tipuri de deșeuri din ambalaje (deșeuri PET, doze de aluminiu, butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, sacoșe/folii ambalaj PE, PP, hârtie și cartoane) și echipamente electrice sau electronice. În schimbul colectării acestora, cetăţenii primesc bonuri valorice pe care le pot folosi atunci când fac cumpărături într-un hipermarket. Astfel, pentru un PET poţi primi 0,05 lei, iar pentru o doză de aluminiu − 0,03 lei. În cazul aparatelor electrice şi electronice (DEEE), suma este de 0,8 lei/kg pentru frigidere, 0,6 lei/kg pentru fiare de călcat, 1,5 lei pentru laptopuri etc. Acest sistem este o altă alternativă a colectării care, dacă va avea succes, va fi extinsă în toată ţara.

Citiți în revista Infomediu Europa despre problema deșeurilor în România. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Majoritatea românilor nu este conştientă de valoarea economică a anumitor produse pe care le aruncă la gunoi şi nu ştie că există posibilitatea de a colecta selectiv cu ajutorul containerelor inteligente care eliberează bonuri valorice.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46
Mai multe din această categorie: « Mina de aur din oraş La vânătoare de vânători »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: