• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 11 Iulie 2013 15:01

Companiile româneşti nu folosesc ambalaje produse din lemn certificat FSC

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studiul a fost realizat în luna mai de către Tetra Pak şi WWF în cadrul unei campanii de informare privind certificarea FSC: "Află despre ambalajele certificate FSC". Campania se derulează în perioada aprilie-decembrie 2013 şi are ca scop creşterea gradului de conştientizare în rândul consumatorilor şi al producătorilor privind importanţa certificării FSC a ambalajelor pentru lactate şi sucuri.  „Prin această campanie dorim să încurajăm consumatorii şi producătorii să aleagă ambalajele certificate FSC pentru a contribui la protecţia mediului", a declarat managerul de comunicare al Tetra Pak, Cristina Dumitru, în cadrul unei conferinţe pe această temă, care avut loc la sfârşitul lunii mai, în Bucureşti.

Citiți în revista Infomediu Europa despre produsele FSc din România și despre problematica acestor certificări aplicate la comportamentul consumatorului român. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Doar 14% dintre consumatorii români au văzut simbolul FSC pe ambalajele unor produse şi 24% ştiu ce reprezintă acesta, conform unui studiu realizat în luna mai. Simbolul FSC (Forest Stewardship Council) certifică faptul că materialul folosit pentru ambalajul din carton provine din păduri administrate responsabil şi din surse controlate, care sunt regenerate prin plantări sau în mod natural.  După ce le-a fost adus la cunoştinţă acest lucru, 53% dintre românii intervievaţi au spus că preferă produsele în ambalaje certificate FSC în schimbul celorlalte.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: