• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Joi, 11 Iulie 2013 14:41

Şase activiste Greenpeace escaladează cel mai înalt zgârie-nori din Londra

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Un grup de artişti şi activişti a dejucat vigilenţa gardienilor de la baza (turnului) Shard şi escaladează" clădirea, a anunţat Greenpeace într-un comunicat. "Dacă cele şase femei ating vârful de 310 metri, ele vor încerca să desfăşoare o mare operă de artă care ilustrează frumuseţea Arcticii", adaugă organizaţia cunoscută pentru acţiunile sale spectaculoase.

 

Greenpeace adaugă că a ales Shard pentru că se află în mijlocul birourilor centrale din Londra ale gigantului petrolier Shell. "Shell este în avanpostul companiilor petroliere în Arctica, investind miliarde în campaniile de foraj din Alaska şi din Rusia", denunţă organizaţia pentru apărarea mediului.

Poliţia a anunţat că a fost apelată la ora locală 04.20 (06.20, ora României) în legătură cu "şase protestatare care încearcă să escaladeze (turnul) Shard". "Avem ofiţeri la faţa locului, care supraveghează situaţia", a adăugat purtătorul de cuvânt al Scotland Yard.

Shell a făcut primele sale foraje anul trecut în două puţuri amplasate în Marea Beaufort şi în Marea Ciukcilor, în Alaska, dar a anunţat în februarie că renunţă să mai foreze în acest an în regiune, unde ia în calcul, totuşi, să-şi reia activităţile "în viitor".

Gigantul petrolier a început să participe la dezvoltarea extracţiei petroliere în Alaska încă din anii '50. După ce s-a retras din regiune în 1997, a reînceput să investească miliarde de dolari americani în ultimii ani.

Experţii estimează resursele naturale ale Arcticii la 90 de miliarde de barili de petrol şi la 30% din gazul natural nedescoperit în lume, o sursă de profit din ce în ce mai accesibilă odată cu topirea gheţarilor, dar dificil de exploatat din cauza unor condiţii de mediu nefavorabile şi costurilor ridicate.

Şase activiste ale asociaţiei pentru protejarea mediului Greenpeace escaladau joi cel mai înalt zgârie-nori din Europa Occidentală, Shard, în semn de protest faţă de exploatarea resurselor în Arctica de către Shell, au anunţat surse ale organizaţiei ecologiste şi din cadrul poliţiei.

 

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: