• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 11 Iulie 2013 14:09

Pădurea, pe lângă faptul că este suprataxată, este şi subfinanţată

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Impozitul pe resurse naturale, impozitul pe veniturile din silvicultură şi taxa de mediu sunt o presiune extraordinară, susţin administratorii pădurilor. Din cauza acestor taxe, la care se mai adaugă şi impozitul de 24%, activităţile la negru şi tăierile ilegale sporesc. Directorul Proforest − Asociaţia Proprietarilor Privaţi de Păduri  din România, Daniel Paul Dima, a spus că „pădurea este taxată ca unul dintre cei mai mari poluatori şi, de multe ori, modul în care se aplică impozitarea nu este egal. Terenurile agricole care au până la o anumită suprafaţă sunt scutite de impozite, pădurile nu. Terenurile agricole sunt subvenţionate, pădurile nu. Pentru terenurile agricole s-au atras multe fonduri europene, pentru păduri nu. Putem vorbi despre o atragere de doar 4-5% a fondurilor europene pentru păduri. Pădurea, din punctul nostru de vedere, pe lângă faptul că este suprataxată, este şi subfinanţată”.

Citiți în revista Infomediu Europa despre concluziile la care au ajuns specialiștii în domeniu în urma conferinței care a avut ca temă noul cod silvic. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

 

Aceasta este principala problemă ridicată de federaţia proprietarilor de păduri şi păşuni din România – Nostra Silva, care, împreună cu Fordaq – Portarul Comunităţii Forestierilor, a organizat, la Bucureşti, o dezbatere cu privire la iniţiativa guvernului de a schimba codul silvic.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: