• Ned 2020 Web
Miercuri, 10 Iulie 2013 15:23

„Gândeşte – mănâncă – salvează”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Această temă face referire la responsabilitatea faţă de mediul înconjurător prin a acţiona împreună împotriva risipei de alimente şi ne încurajează să fim mult mai conştienţi de impactul produs asupra mediului prin risipa de alimente: „Deci gândeşte înainte să mănânci şi ajută să salvezi mediul înconjurător!”. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), în fiecare an, 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite, ele devenind deşeuri alimentare, în timp ce milioane de oameni suferă de foame. Risipa de alimente reprezintă o pierdere enormă a resurselor naturale. Dacă alimentele sunt risipite asta înseamnă că toate resursele utilizate în producerea lor, sunt deasemenea pierdute.

Organizatorii evenimentului au avut ca invitaţi o clasă de elevi dintr-o şcoală din Bucureşti, care au participat la un atelier culinar, având ocazia să înveţe de la un maestru bucătar cum să îşi facă singuri un sendviş sănătos, iar apoi au învăţat cum să orneze turtă dulce. La sfârşitul evenimentului copiii au primit premii şi au plecat acasă respectând mai mult hrana pe care o consumă zi de zi.

Agenţia naţională pentru protecţia mediului în colaborare cu muzeul naţional al satului "dimitrie gusti" a organizat pe 5 iunie un eveniment pentru a sărbători ziua mondială a mediului şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei temei aleasă de programul naţiunilor unite pentru mediu (unep) pentru acest an: “think-eat-save” - „gândeşte-mănâncă-salvează”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: