• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 10 Iulie 2013 12:00

Velo City 2013 – Care este viitorul mersului pe bicicletă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În deschiderea conferinței, primarul Vienei Michael Häupl a declarat: „Velo City reunește experți din domeniile planificare și dezvoltare urbană, politică, știință, sănătate, arhitectură precum și reprezentanți ai diferitor ONG-uri. Datorită interesului extrem de ridicat pentru acest eveniment, Viena devine gazda celei mai mari conferințe din lume pe tema ciclismului“. „Viena, care se clasează printre primele ‚orașe inteligente’ (‚smart cities’) din lume, și-a propus ca până în 2015 10 % din circulația orașului să se desfășoare pe biciclete. Actualmente această cotă este de 6 %“, a explicat și viceprimarul Vienei Maria Vassilakou.  „Ne bucurăm că putem decerna astăzi premiile ‚Cycling Visionaries Awards’ celor 60 de proiecte internaționale de excepție pe tema ciclismului”, a mai adăugat aceasta. „Împreună cu participanții la conferință avem un obiectiv comun, și anume acela de a promova mersul pe bicicletă în întreaga lume. Pe parcursul conferinței ne așteptăm la un schimb interesant de know-how și la rândul nostru vom împărtăși orașelor interesate experiențele noastre în domeniul dezvoltării transportului urban”, a completat Maria Vassilakou în cadrul deschiderii conferinței.

Citiți în revista Infomediu Europa mai multe despre despre Velo City 2013, cel mai important eveniment pentru biccliști și nu numai. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

Cea mai mare conferință dedicată ciclismului urban, , s-a deschis la Viena. Sub motto-ul „The Sound of Cycling“ (sunetul ciclismului), evenimentul Velo City 2013, organizat de municipalitatea Vienei și Federația Europeană a Ciclismului,  s-a desfășurat între 11 și 14 iunie în capitala Austriei. 1.200 de experți de pe toate continentele au dezbătut viitorul mersului pe bicicletă, iar 60 de proiecte inovative pe tema culturii ciclismului – dintre care șase din România – au premiate cu această ocazie.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: