• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 10 Iulie 2013 10:36

Prima staţie din România de producere a energiei regenerabile din biogaz, inaugurată în Prahova

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consorţiul Genesis Biopartner, format din firma românească Baupartner şi din firma suedeză Vireo Energy a inaugurat, marţi, în comuna Filipeştii de Pădure (jud. Prahova), prima staţie românească de producere a energiei regenerabile în cogenerare din biogaz, transmite Mediafax.

Potrivit fondatorului Genesis Biopartner, Michael Dietrich, investiţia în această staţie a fost de 5 milioane de euro, fonduri proprii ale celor două firme, aportul firmei româneşti fiind de 40% din totalul investiţiei.

Conform lui Dietrich, staţia inaugurată marţi, care este prima de acest gen din România, are o putere de 1 MW pe oră energie electrică şi o capacitate de lucru de aproximativ 8.000 de ore pe an, ceea ce înseamnă că această staţie produce anual aproximativ 8.500 MW/h energie electrică. Capacitatea centralei este echivalentul a 1,2 MW/H energie termică a explicat Dietrich.

"Primim trei certificate verzi pentru fiecare MW/h injectat în reţea. În cel mai rău caz sperăm să recuperăm investiţia într-o perioadă de opt, zece ani", a afirmat Michael Dietrich într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia inaugurări staţiei.

Energia este produsă în această staţie folosindu-se resturi organice şi porumb, pe care reprezentanţii Genesis Biopartner îl cumpără de la producătorii din zona comunei Filipeştii de Pădure. Agentul termic produs de staţie este transformat în abur şi este furnizat companiei CrisTim, care are o fabrică de mezeluri în apropierea staţiei.

Genesis Biopartner intenţionează ca în următorii doi - trei ani să construiască zece astfel de staţii în România.

Genesis Biopartner a inaugurat Filipeştii de Pădure (jud. Prahova), prima staţie din România de producere a energiei regenerabile în cogenerare, din biogaz, cu o investiţie de 5 milioane de euro.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: