• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 09 Iulie 2013 10:34

Plantele „vorbesc” între ele

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studii făcute asupra lumii vegetale din natură, asupra comunităţilor de plante şi asupra relaţiilor care există între speciile vegetale diferite (sau între indivizii aceleiaşi specii) arată că plantele comunică, aproape că „vorbesc” unele cu altele, prin intermediul diferitelor semnale chimice (la nivel suprateran) şi printr-o reţea foarte bine dezvoltată, la nivel subteran, numită micoriză. Astfel, în natură, plantele au un adevărat sistem de semnalizare şi comunicare.

Relaţiile pe care plantele le dezvoltă unele cu celelalte sunt legate de principalele lor funcţii biologice: hrană, apărare (supravieţuirea individului) şi perpetuarea speciei, acestea fiind descrise de mai mulţi cercetători prin studiile lor, care au fost prezentate pe scurt în articolul The secret society of plants apărut pe newscientist.com.

Citiți în revista Infomediu Europa despre concluziile acestor studii. Infomediu Europa și suplimentul în engleză Ecopedia se pot cumpăra de la toate reprezentanțele Inmedio și Relay din țară.

 

 

Natura este un univers pe care omul, foarte inteligent fiind, cu greu îl poate cuprinde. Echilibrul dintre părţile componente ale ecosistemelor şi relaţiile care există între diferite specii, şi chiar în cadrul aceleiaşi specii, sunt subiecte care vor oferi la infinit cercetătorilor momente de uimire.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: