• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 03 Iulie 2013 10:24

VIDEO Drama unui urs. Animalul stă captiv de două zile în vârful unui pom. Autoritățile spun că vor interveni azi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ursul, care pare să nu aibă mai mult de 2 ani, a ieşit cel mai probabil din habitatul său în căutare de hrană.

A ajuns pe o pajişte între două stâni şi a nimerit direct în capcană întinsă de braconieri Primii care au văzut animalul cum se chinuie au fost câţiva ciobani din satul Tega, județul Buzău, dar şi localnici care au mers luni dimineaţă la terenurile cu fân.

Oamenii spun că ursul ar fi venit zilele trecute după cireşe. Animalul a ajuns în laţul de sârmă şi, în încercarea de a scăpa, s-a urcat în pom, unde s-a încurcat şi mai tare. Disperat, ursul a distrus coroana copacului însă s-a rănit foarte tare la picior, dovadă fiind urmele de sânge vizibile pe blană.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău a aflat marţi despre acest caz şi a dat alarma în toate instituţiile abilitate să intervină. „Noi vrem ca ursul să fie salvat însă nu este responsabilitatea noastră. Am intervenit pentru că avem de-a face cu o specie protejată”, a declarat Ionuţ Apostu, directorul APM Buzău, pentru adevarul.ro.

Astăzi este aşteptată la Tega o echipă mixtă de vânători şi medici veterinari, pentru salvarea animalului. Pentru coborârea lui din pom va fi nevoie şi de ajutorul pompierilor, dotaţi cu chingi.

Zona Lopătari din judeţul Buzău este prielnică dezvoltării ursului brun, însă rareori animalelel se apropie de zonele locuite.

2013-07-03

Un urs prins într-o capcană pusă de braconieri a rămas captiv în vârful unui pom, scrie adevarul.ro.La două zile după ce ursul a fost prins în laț, sesizate de săteni, autorităţile au decis să încerce să-l tranchilizeze şi să-i vindece rănile.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: