• Ned 2020 Web
Marți, 02 Iulie 2013 12:33

Rovana Plumb: Am terminat strategia naţională în ceea ce priveşte managementul deşeurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Un punct important despre care desigur trebuie să discutăm foarte mult este cel legat de managementul integrat în ceea ce priveşte gestiunea deşeurilor, care este un punct nevralgic pentru România. Suntem gata cu strategia la nivel naţional în ceea ce priveşte managementul integrat al deşeurilor", a declarat Rovana Plumb la conferinţa "Viitorul Mediului" organizată de gândul.

Ea a arătat că ministerul monitorizează totodată modul în care se dezvoltă, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, la nivel naţional infrastructura de management a deşeurilor.

Plumb a precizat totodată că, în atenţia ministerului se află şi suspendarea importurilor şi transferurilor de deşeuri, însă procedura nu a fost finalizată încă.

"România nu mai trebuie să devină lada de gunoi a nimănui", a spus ea.

"La nivelul României avem cam 5 milioane de tone pe an de gunoi menajer, de deşeuri menajere, cantitate care trebuie redusă. În acest sens am iniţiat împreună cu Ministerul Agriculturii, cu Daniel Constantin, şi cu reprezentanţi ai industriei alimentare şi ai societăţii civile un proiect <Gândeşte, mănâncă, economiseşte>", a precizat minsiterul Mediului.

Scopul proiectului este de "a găsi soluţii viabile şi adaptabile la particularităţile României pentru a reduce risipa de deşeuri", a arătat Plumb.

Până în 2020, cantitatea de deşeuri trebuie înjumătăţită. Ministrul Mediului a precizat că, la Consiliul de mediu care a avut loc săptămâna trecută, la Luxemburg, a discutat cu omologi din Suedia, Marea Britanie şi Germania posibilitatea de a prelua un model de reducere a deşeurilor.

"Voi face o deplasare în Marea Britanie pentru a vedea cum decurge acest proiect care poate fi preluat şi în România", a mai adăugat Plumb.

Puteți cumpăra revista Infomediu Europa din magazinele Inmedio din toată țara, precum și din reprezentanțele Relay. Pentru abonamente, click aici.

Ramai cu Infomediu Europa pe Facebook:

 

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a finalizat strategia naţională în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor, a declarat marţi Rovana Plumb, ministrul de resort, prezentă la conferinţa "Viitorul Mediului" organizată de gândul.info .

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: