• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Joi, 27 Iunie 2013 12:17

FOTO Încă o specie a fost declarată oficial dispărută

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Rinocerul Negru de Vest (Western Black Rhino) din Africa a fost declarat specie dispărută după ce, din 2006, nu a mai putut fi observat niciun exemplar al acestei specii. Într-o situație asemănătoare s-ar putea afla și Rinocerul Alb de Nord (Northen White Rhino) și Rinocerul Javan din Asia dacă nu se vor lua repede măsuri pentru conservarea acestor subspecii.

În ceea ce privește Rinocerul Alb de Sud, acesta fusese declarat pe cale de dipariție în jurul anului 1800. De atunci, s-au luat mai multe măsuri de conservare a speciei iar populația de rinoceri a fost revitalizată. Din păcate, pentru Rinocerul Negru de Vest aceste măsuri nu au fost luate la timp.

 

Studiile conduse de Reprezentanții Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii au arătat că un sfert din totalul mamiferelor se află pe cale de dispariție. Situația este asemănătoare și în cazul plantelor. Vietățile marine nu stau nici ele mai bine. Spre exemplu, cinci dintre cele opt specii de ton sunt amenințate cu extincția. Aceste specii sunt foarte importante pentru păstrarea echilibrului ecosistemului marin.

Reprezentanții Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii au anunțat că încă o specie a trecut în rândul celor dispărute pentru totdeauna.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: